TR Electronic Encoder Onarımı

TR Electronic Encoder Onarımı

Rotasyonel Encoder Çeşitleri

Rotasyonel, döngüsel ya da döner olarak bilinen encoder çeşitleri iki alt sınıfa ayrılmaktadır. Bunlar mutlak encoder ve artırımsal encoderlerdir.

Mutlak Encoder

Mutlak encoder sistemleri, ani güç kesilmelerinde konum bilgisini korumaktadır. Güç kaynağı yeniden açıldığında sistem kullanılır duruma dönmektedir. Geçici olarak güç problemleri yaşandığında konumun doğruluğu için herhangi bir kalibrasyon yapılmasına gerek yoktur. Mutlak encoder sistemleri, kodlayıcının mutlak konumu temsilen bir veri bilgisi yağlayan birden çok kod halkası bulundurmaktadır. Bu kodlayıcılara genel olarak paralel mutlak kodlayıcı ismi verilmektedir.

Artırımsal Encoder

Artırımsal encoderler, konumdaki değişiklikleri anında bildirmektedir. Bununla birlikte mutlak konumu kayıt altında tutmazlar ve konum rapor etmezler. Bu gibi durumlarda konum ölçümlerine başlanması gerekirse, zaman artımlı encoder ile takip edilen sistemin kalibre edilmesi gerekebilmektedir.

Mutlak ölçüm yapmayan bu encoderler, motor şaftlarında zaman parametreleri ayarlanarak kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra motor hareketlerini elle kontrol etmek adına dijital olarak çalışan cihazların giriş sistemlerinde de kullanılabilirler.

  • Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

     Tel: 0216 394 34 50 / 0534 561 85 81

    Bizleri sosyal hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

    İnstagram: https://www.instagram.com/makyaptr/

    Facebook: https://www.facebook.com/makyap.elektronik.77/

    Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCwEA9j723u7GntTWhWYaLlQ

    Twitter: https://twitter.com/makyaptr

    Linkedin: https://www.linkedin.com/company/71892978/admin/

    İnternet adresi: https://makyapelektronik.com/

    Makyap Elektronik Makine A.Ş olarak müşteri ziyaretini önemsiyoruz. ( Onarım - Sıfır ve 2. El satış - Teknik Servis ile ilgili tüm hizmetler ile yanınızdayız.)

25 Nisan 2024, Perşembe
Yazar: Makyap Elektronik

YORUMLAR

SİZDE YAZIN

  • Ad Soyad (*)
  • E-Posta (*)
  • Doğrulama Kodu (*)
  • Yorum (*)