Servo Sürücü Onarımı - Satışı

Servo Sürücü Onarımı - Satışı

Servo sürücü, bir servo motorunu döndürmek için akım ve gerilim üreten kapalı bir devre sisteminin parçası olan elektronik bir cihazdır. Kapalı devre sisteminde bir servo sürücü, servo motor ve geri besleme cihazı vardır, bu sistem analog veya dijital sinyalden komut alır.

Servo sürücüler farklı gerilim ve akım değerlerinde olabilir ve konum, hız ve/veya tork kontrolü sunabilir. AC, DC, fırçalı, fırçasız, döner veya lineer motorlar dahil servo sürücü kullanılarak geniş bir yelpazede servo motor türleri kontrol edilir. Geri besleme cihazı bir potansiyometre, Hall etkisi, takometre, çözücü, kodlayıcı, lineer transdüser veya diğer uygun sensörler olabilir. Servo sürücü motora güç verir ve servo motorunun komut verildiği şekilde çalıştığını doğrulamak için geri besleme verilerini ve komut referansını karşılaştırır. Komut sinyali farklı kaynaklardan sağlanır, çoğunlukla PLC, CNC veya hareket denetleyicisinden sağlanır.

Servo sürücülerinin içine baktığımızda tüm servo sürücülerde sık görülen iki ana parça ortaya çıkar. Bunlar güç kademesi ve servo devresidir. Sürücü güç kademesi AC veya DC kaynağından giriş gücü ile başlar ve servo motora güç vermek amacıyla H köprü konfigürasyonunda transistörleri kullanır. Transistörler, her iki yönde servo motor aracılığıyla gerilim ve akım akışını hızlandırmak üzere anahtar görevi görür, ileri veya geri hareket sağlar.

Servo sürücüleri, giriş komut sinyaline dayanarak motorun orantılı kontrolünü sağlar. Torku kontrol etmek için basit bir servo sürücüde tek bir servo devre bulunabilir. Daha gelişmiş servo sürücüler bir hız devresi sağlar ve bir konum devresi içerebilir. Tam bir servo sürücü sisteminde, hareket denetleyicisi tarafından sunulan dijital sinyal istenilen bir hareket profili komutu verir ve ideal performans için üç servo devresinin hepsini kullanır. Her bir devre sıradaki devreye sinyal verir ve komut verilen parametrelerle eşleşmesini sağlamak adına gerçek zamanlı bağlantılarda ilgili geri besleme elemanlarını izler.

https://makyapelektronik.com/

Bizleri sosyal hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

İnstagram: https://www.instagram.com/makyaptr/

Facebook: https://www.facebook.com/makyap.elektronik.77/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCwEA9j723u7GntTWhWYaLlQ

Twitter: https://twitter.com/makyaptr

03 Mayıs 2024, Cuma
Yazar: Makyap Elektronik

YORUMLAR

SİZDE YAZIN

  • Ad Soyad (*)
  • E-Posta (*)
  • Doğrulama Kodu (*)
  • Yorum (*)