Servo Motor Sarımı

Servo Motor Sarımı

Servo motor, amplifikatör tarafından güç sağlanan ve fren gibi mekanik bir sisteme tork veya kuvvet uygulama görevi gören dönme motoru olarak adlandırılmaktadır. Servo motorlar hız açısından hassas kontroller sağlar. Bu motor tipinde kapalı devre kontrol sistemi kullanılır. Bu sistemlerde kontrol motor çıkışına odaklanmaktadır. Milin hareketini ve son konumunu kontrol etmek için kullanılır.

Her motorda farklı tel, farklı sayıda tur ve farklı bobin şeklinde bir sarım türü vardır. Motor soğutucu veya su ile kirlenirse, yumuşak bakır sarımlar bütünlüklerini kaybederler. Akım taşıyan bir iletken tel ve sarım bozulduğunda, servo sistemdeki aşırı akım korumasını tetikler veya patlamaya yol açar.

Servo motor sarımı da sonsuza dek dayanıklıklarını korumazlar. Normal çalışma prensibinde, bir servo motora uygulanan voltajın frekansı nedeniyle az miktarda titreşim gerçekleşir. Zamanla, sarım teller yıpranır ve bu durum az miktarda olan titreşim yalıtımı yavaş yavaş bozar ve motorda kısa devreye neden olur.

Bozulan bir servo motorun geri sarılması zaman alıcı bir işlem olarak bilinmektedir.

Onarılacak servo motor sarımı için atılacak ilk adım, sarımlardaki eski verniği eritmek ve daha esnek hale getirmektir. Isıtılan servo teller sıcakken, uygun bobinler ve bağlantılar yeni bakır ile yeniden oluşturulur. Daha sonra, sarım yapılan kısım tüm tel bakırlardan arındırılır ve demir laminasyonları temizlenerek yalıtım boyası ile boyanır. Yeni sarımda kullanılacak tel boyutu, dönüşler ve sarımlar motor yük altındayken oluşturulan manyetizmanın özelliklerini etkiler. Yuvalarına yerleştirilen bobinler dahili olarak bağlanmalı ve kurşun telleri takılmalıdır.

Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Tel: 0216 394 34 50 / 0534 561 85 81

Bizleri sosyal hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

İnstagram: https://www.instagram.com/makyaptr/

Facebook: https://www.facebook.com/makyap.elektronik.77/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCwEA9j723u7GntTWhWYaLlQ

Twitter: https://twitter.com/makyaptr

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/71892978/admin/

İnternet adresi: https://makyapelektronik.com/

Makyap Elektronik Makine A.Ş olarak müşteri ziyaretini önemsiyoruz. ( Onarım - Sıfır ve 2. El satış - Teknik Servis ile ilgili tüm hizmetler ile yanınızdayız.)

01 Mayıs 2024, Çarşamba
Yazar: Makyap Elektronik

YORUMLAR

SİZDE YAZIN

  • Ad Soyad (*)
  • E-Posta (*)
  • Doğrulama Kodu (*)
  • Yorum (*)