Servo Motor Arızaları

Servo Motor Arızaları

Servo Motor Sarımı

Servo motor arızalarının en yaygın nedenlerinden birisi de kötü yapılan sargılar veya zamanla sargıların fonksiyonunun bozulmasıdır. Servo motor sargıları, AC servo motor, DC fırça tipi servo motor veya farklı türde bir servo motorda bulunan bakır bobinlerdir. 

Her bir motor çeşidinin, farklı telleri, farklı dönüşleri, farklı bobin şekilleri ve dolayısıyla benzersiz sargı setleri vardır. Servo motorlar su veya farklı türde bir soğutucu ile kirlenirse, bakır sargıların fiziksel yapıları bozulur. Sargılar, akım taşıyan bir sistem olduğundan iletken özelliği bozulur ve servo sistemdeki aşırı akım korumasının işlevini yitirmesine neden olabilir. 

Servo motor sargısı, sonsuza kadar sorunsuz bir şekilde çalışmaz. Motora uygulanan voltajın frekansı nedeniyle nominal çalışma şartlarında bile az miktarda titreşime maruz kalır. Bu titreşim, zamanla sargının bozulmasına ve kısa devreye neden olur. 

Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 Tel: 0216 394 34 50 / 0534 561 85 81

Bizleri sosyal hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

İnstagram: https://www.instagram.com/makyaptr/

Facebook: https://www.facebook.com/makyap.elektronik.77/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCwEA9j723u7GntTWhWYaLlQ

Twitter: https://twitter.com/makyaptr

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/71892978/admin/

İnternet adresi: https://makyapelektronik.com/

Makyap Elektronik Makine A.Ş olarak müşteri ziyaretini önemsiyoruz. ( Onarım - Sıfır ve 2. El satış - Teknik Servis ile ilgili tüm hizmetler ile yanınızdayız.)

05 Mayıs 2024, Pazar
Yazar: Makyap Elektronik

YORUMLAR

SİZDE YAZIN

  • Ad Soyad (*)
  • E-Posta (*)
  • Doğrulama Kodu (*)
  • Yorum (*)