Elektronik Kart Tamiri - Elektronik Kart Nasıl Yapılır

Elektronik Kart Tamiri - Elektronik Kart Nasıl Yapılır

Elektronik aletlerin içerisinde çok sayıda önemli parça vardır. Bunlardan birisi de elektronik kart olup, bu kartın görevi üzerine montajı yapılacak elektronik komponentlerin birbirleri ile olan elektriksel iletişimini sağlamaktır. Bu bakımdan son derece önemli bir işlevi olduğu söylenebilir. Elektronik kart tamiri ise söz konusu kart üzerinde farklı nedenlerden dolayı meydana gelen hata ve arızaların giderilerek, ilgili cihazın yeniden sorunsuz olarak çalışmasının sağlanmasıdır.

Elektronik Kart Tamiri Nasıl Yapılır?

Elektronik kart tamiri servisi tarafından verilen bu hizmet, ilgili cihazın yeniden çalışmasını sağlar. Bir beyine benzetilen kart, voltajın algılanarak ilgili cihazın çalışmasını sağlayan parçadır. Buradan meydana gelen arıza, ürünün kitlenerek açılmamasına neden olur. Bazı durumlarda ise ürün çok yavaş açılır ve kullanılamaz. Elektronik kart tamiri, son derece uzmanlık isteyen bir iştir. Bu konuda bilgisi olmayan kişiler tarafından yapılan işlemin ciddi sıkıntılara neden olması söz konusudur.

Tamir işlemi için kullanılacak farklı teknikler vardır. Bunlar, zaman içinde geliştirilmiş olup, tamiri yapacak kişinin tecrübesi ile birleştiğinde son derece olumlu sonuçlar verir. Elektronik kart tamiri nasıl yapılır sorusuna cevap vermeden önce, bahse konu sorunun nedenlerinden bahsedilmesi daha doğru olur. Kartların bozulmalarının farklı nedenleri vardır, fakat bunlardan öne çıkanları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Komponent arızaları
  • Soğuk lehimler
  • Yazılım kaynaklı sorunlar
  • İletim hat problemleri
  • Açık-kısa devreler

Yukarıda yer alan arızaların tespiti ve tamiri için bilinmesi gereken bir takım püf noktalar olduğu söylenebilir. Elektronik kart tamiri püf noktaları, öncelikle aşağıda yer alan tamir tekniklerinin bilinmesi, daha sonra ise bu alanda tecrübeli olunmasıdır. Aksi durumda yapılan işlem başarılı olmayacağı gibi fazlaca da zaman alacaktır.

Elektronik arıza tamiri yapılırken öncelikle bahse konu sorunların tespit edilmesi gerekir. Bu noktada kullanılacak farklı yöntemler vardır. Bunlar şu şekildedir:

  • Kısa devre testi
  • Fonksiyonel test
  • Programlı malzeme testi
  • V-I Empedans analizi

Yukarıda yer alan yöntemler ile arızanın kaynağının bulunması oldukça kolay olacaktır. Bunlardan hangisinin uygulanacağı konusu ise elektronik kart tamiri noktasındaki tecrübe ile direkt olarak ilgilidir.

HİZMETLERİMİZ

·                     Elektronik Kart Tamiri

·                     Encoder Servisi

·                     Encoder Tamiri

·                     Motor Sürücü Servisi

·                     Motor Sürücü Tamiri

·                     PLC Tamiri

·                     PLC Teknik Servisi

·                     Servo Sürücü Servisi

·                     Servo Sürücü Tamiri

 

https://www.makyapelektronik.com/

Bizleri sosyal hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

İnstagram: https://www.instagram.com/makyaptr/

Facebook: https://www.facebook.com/makyap.elektronik.77/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCwEA9j723u7GntTWhWYaLlQ

Twitter: https://twitter.com/makyaptr

04 Mayıs 2024, Cumartesi
Yazar: Makyap Elektronik Makine

YORUMLAR

SİZDE YAZIN

  • Ad Soyad (*)
  • E-Posta (*)
  • Doğrulama Kodu (*)
  • Yorum (*)