CNC (Torna) Tezgah Tamiri Nasıl Yapılır?

CNC (Torna) Tezgah Tamiri Nasıl Yapılır?

Elektrik ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte günlük hayata entegre edilen kolaylıkların sayısı artış gösterir. Özellikle elektronik ile teknolojinin bir araya geldiği sistemler insan hayatına büyük bir kolaylık sağlar. CNC torna tezgah da bu kolaylıklardan biridir. CNC torna, kendi içinde bir işlemci ve sürücü barındıran bilişim destekli operasyonel bir cihaz olarak bilinir.

CNC tezgahlar genel olarak elektromekanik sistemden oluşmaktadır. Birçok bileşen ve yapıya ihtiyaç duyan CNC tezgahlar; mekanik hareketli eksenler ve bunları hareket ettiren motorlarla çalışma gösterir. Aynı zamanda bu motorlarla bağlı olarak sürücüler ve sürücüleri kontrol eden CPU kontrol ünitelerinden meydana gelir. Birçok bileşenin yer aldığı CNC tezgah pek çok alanda geniş bir yer kaplar.

Birçok farklı nedenden dolayı işlem yaptığınız CNC torna tezgahları bazı sorunlarla karşılaşabilir. Bunun yanı sıra, belli dönemlerde daha verimli bir çalışma için CNC torna tezgahları bakıma ihtiyaç duyabilir. Çoğunlukla CNC tezgahlar yılda 1 bakım sürecinden geçer. Ancak duruma bağlı olarak 6 ayda ya da yılda bir şeklinde bakım rutinleri uygulanabilir.

CNC Tezgah Çalışma Prensibi

Program mantığı ile çalışan CNC torna sistemde yer alan kodları kullanarak makinelerin yönlendirilmesini sağlayabilir. Çalışma alanına bağlı olarak pek çok işlem ve bilgisayar sisteminde CNC tornalardan destek alınabilir. Makinelerin yönlenmesinde etkin rol oynayan CNC tezgah sayesinde enerji verimliliği sağlanabilir.

Sanayi sektöründe geniş bir yer kaplayan CNC tezgahları yoğun performans ve kullanım nedeniyle bozulabilir. Bozulma şekli ve yerine bağlı olarak CNC tamir süresi değişiklik gösterebilir.

CNC tornanın kullanıldığı ortama bağlı olarak fan kısmında çeşitli toz ve kirler oluşabilir. Çalışmayı engelleyen ya da durduran bu tozlar yetkililer tarafından temizlenir. CNC tornada daha ciddi bir sorun oluşmuşsa ekip desteği gerekebilir. Böyle bir durumda CNC tornanın tamir süresi günleri alabilir.

Elektriksel ve mekaniksel bir CNC arızası meydana gelmesi genellikle periyodik bakımların ihmal edilmesinden kaynaklanır. Böyle bir durumla karşılaştığınızda bireysel müdahale yerine uzman desteği tercih etmeniz gerekir. Bu nedenle, teknik arızalar için alanında uzman ekiplerden yardım alabilir ve daha kısa sürede düzeltilmesini sağlayabilirsiniz.

https://www.makyapelektronik.com/

24 Nisan 2024, Çarşamba
Yazar: Timsah Ajans

YORUMLAR

SİZDE YAZIN

  • Ad Soyad (*)
  • E-Posta (*)
  • Doğrulama Kodu (*)
  • Yorum (*)